Skopová svíčková
110 min.
Ingredience
- 750gramůSkopová plec
- 50gramůSlanina vepřová
- 5gramůSůl
- 50gramůCibule
- 150gramůZelenina kořenová
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián sušený
- 4gramyPepř cayenský
- 4gramyPepř černý celý
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 7decilitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusCitrony
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 3decilitrySmetana zakysaná 14%
- 10centilitrůVíno bílé
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
69 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
721 mg
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka na oleji
- 2osmažíme. Na pánvi rozpustíme polovinu másla a zvolna osmahneme na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli, zalijeme studeným vývarem, vložíme všechno koření, citronovou kůru, sůl, maso, uvedeme do varu a dusíme. Připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, povaříme a zjemníme smetanou. Přidáme víno, scedíme a opět krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.