Skopová žebírka á la Nelson
30 min.
Ingredience
- 2lžíceSardelová pasta
- 8kusůSkopová žebra
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 1kusCibule
- 0,13litrZakysaná smetana
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4155 kcal
Bílkoviny
446 g
Tuky
240 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
467 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme nasekanou cibuli, sardelovou pastu a jemně nasekanou petrželku.
- 2Omyté maso mírně naklepeme a osolíme. Na másle (nebo na oleji) je opékáme na každé straně asi 4 minuty. Potom žebírka potřeme směsí cibule, sardelové pasty a petrželky, mírně podlijeme a dusíme. Přendáme je do zapékací mísy, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Zapečeme, až sýr zrůžoví a smetana se vsákne do masa.
- 3Podáváme s rýží nebo s bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.