Skopová žebírka s vejci
30 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová žebra
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 80gramůSýr Eidam cihla 45%
- 400gramůHranolky
- 4kusyVejce slepičí
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
53 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
733 mg
Postup přípravy
- 1Maso trochu odřízneme od kosti, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a přilijeme olej. Žebírka položíme do rozpáleného tuku a rovnoměrně opékáme. Po 6 minutách maso obrátíme a na každou porci rozklepneme vejce tak, aby se na mase udrželo. Jakmile začne bílek tuhnout, položíme do žloutku kostičku tvrdého sýra.
- 2Podáváme s hranolkami a ozdobíme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.