Skopové kotlety na víně
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůSkopový hřbet
- 150mililitrůVíno červené
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceKečup
- 0,5kusPaprikové lusky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
695 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ze skopového hřbetu nasekáme 8 kotlet, kosti po straně odsekneme a maso očistíme a omyjeme.
- 2Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi. Vyjmeme je na nahřáté talíře.
- 3Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vše osmažíme, zalijeme červeným vínem a kečupem, přidáme papriku nakrájenou na nudličky, osolíme a krátce podusíme.
- 4Kotlety přelijeme vařící směsí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.