Skopové kotlety s jablky a párkem
70 min.
Ingredience
- 600gramůSkopové kotlety
- 120gramůPárky jemné
- 100gramůAnglická slanina
- 15gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 1000gramůJablka
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
62 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Párky oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na tenké plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, a usmažíme na něm kotlety z obou stran dozlatova. Kotlety vyjmeme a udržujeme v teple. Do pánve na tuk vložíme párky a plátky slaniny, osmahneme a také vyndáme. Na tuk v pánvi nasypeme jablka, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě.
- 3Na talíře rozdělíme dušená jablka, navrch položíme kotlety a obložíme párky a slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.