Skopové kotlety v aspiku
120 min.
Ingredience
- 600gramůSkopové kotlety
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý celý
- 20mililitrůOcet vinný
- 60gramůCibule
- 60gramůCeler bulvový
- 10gramůŽelatina
- 60gramůMrkev kořen
- 200gramůChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
23 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
917 mg
Postup přípravy
- 1Kotlety vložíme do vroucí vody a zprudka vaříme pár minut, kdy se utvoří pěna, kterou sebereme. Zmírníme oheň, přisypeme pepř, sůl, přilijeme trochu octa. Vaříme hodinu. Nyní přidáme celou mrkev, kousek celeru a cibuli. Vaříme 20 minut. Vývar procedíme, zeleninu nakrájíme na proužky, položíme na kotlety, ty vyskládáme vedle sebe do formy, do vývaru nasypeme želatinu, uvaříme podle návodu a kotlety jí přelijeme.
- 2Necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.