Skopové ledvinky s párečky
80 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůPárky Debrecínské
- 600gramůSkopové ledvinky
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 80mililitrůOmáčka rajčatová
- 3mililitryCitronová šťáva
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
37 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
967 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky odblaníme a podélně rozřízneme napůl. Ochutíme solí, pepřem, v pánvi na másle prudce opečeme po obou stranách. Ledvinky přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Párky nakrájíme na kratší kousky, orestujeme na pánvi po ledvinkách, přidáme do pekáčku a v pánvi ještě orestujeme plátky žampionů a také přisypeme do pekáčku. Do výpeku v pánvi nalijeme víno, rajčatovou omáčku, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a touto šťávou pokrm v pekáčku zalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 35 minut.
- 2Porce na talíři posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.