Skopové maso na hříbkách
110 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová plec
- 60gramůSádlo škvařené
- 80gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůSlanina vepřová
- 150gramůHříbky čerstvé
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 4gramyKmín drcený
- 400gramůBrambory vařené
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
55 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso nakrájíme na plátky, hříbky očistíme a pokrájíme také na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso a jakmile pustí šťávu, osolíme, ochutíme kmínem a opepříme a dusíme ho ve vlastní šťávě. Zasypeme moukou, promícháme s tukem, krátce orestujeme, zalijeme vodou a dusíme.
- 3V jiné pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme plátky hříbků, orestujeme a přelijeme do první pánve. Dusíme, dokud maso nezměkne.
- 4Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.