Skopové maso na jihomoravský způsob

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
48 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové maso bez loje nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky, brambory a salám také na plátky, slaninu na nudličky, celerovou nať posekáme.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme slaninu, na ni salám a brambory, potom rajčata, cibuli a papriky. Nyní poklademe kousky masa a další vrstvou budou opět brambory a zelenina. Posypeme celerovou natí, zalijeme troškou slané vody, na okraj zapíchneme bobkový list a 5 kuliček nového koření. Pečeme v troubě přibližně hodinu.
  • 3
    Hotový pokrm naporcujeme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.