Skopové maso na jihomoravský způsob
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůBrambory
- 400gramůPaprika červená
- 200gramůRajčata
- 500gramůSkopová plec
- 5kusůNové koření celé
- 2lžičkySůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSalám jemný
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusBobkový list
- 25gramůCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
48 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso bez loje nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky, brambory a salám také na plátky, slaninu na nudličky, celerovou nať posekáme.
- 2Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme slaninu, na ni salám a brambory, potom rajčata, cibuli a papriky. Nyní poklademe kousky masa a další vrstvou budou opět brambory a zelenina. Posypeme celerovou natí, zalijeme troškou slané vody, na okraj zapíchneme bobkový list a 5 kuliček nového koření. Pečeme v troubě přibližně hodinu.
- 3Hotový pokrm naporcujeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.