Skopové maso na roštu se žampióny
65 min.
Ingredience
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 750gramůSkopový hřbet
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceOlej stolní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusStrouhanka
- 1kusSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
958 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
50 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampióny nakrájíme na plátky a na stejně velké plátky nakrájíme i maso z vykostěného hřbetu a slaniny. Maso ještě naklepeme a osolíme.
- 2Maso se žampióny pokapeme olejem a necháme 1/2 hodiny marinovat. Po půl hodině budeme napichovat na jehlu střídavě maso se slaninou a houbami. Takto připravené rožně obalíme v prosáté strouhané housce, pokapeme rozehřátým máslem a budeme opékat na roštu nebo na elektrickém grilu.
- 3Jako přílohy podáváme rýži, chléb nebo saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.