Skopové maso na žampionech
85 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 10gramůBazalka
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMouka polohrubá
- 50mililitrůOlej olivový
- 600gramůSkopová plec
- 8stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
47 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso bez loje nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme kostky masa. Krátce orestujeme a jakmile pustí šťávu, přidáme žampiony, osolíme, okmínujeme, promícháme, chvilku necháme podusit ve vlastní šťávě a podlijeme vodou. Povaříme 40 minut. Nyní přidáme česnek, posekanou bazalku, mouku rozmícháme v trošce vody a přilijeme k masu. Vaříme dalších 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.