Skopové maso s kysaným zelím
85 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůSkopová plec
- 10gramůLibeček
- 100gramůSlanina vepřová
- 300gramůZelí kysané
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaMajoránka
- 400gramůBramborové noky
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
839 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
67 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.
- 2Do hrnce nasypeme slaninu, zahřejeme a jakmile pustí tuk, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme maso, promícháme, chvíli smažíme, posypeme mletou paprikou, jakmile se v tuku rozpustí podlijeme trochou vody. Dusíme 40 minut. Nyní přidáme okapané zelí, ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Ochutíme solí, kmínem, majoránkou, libečkem a dusíme ještě 20 minut.
- 3Podáváme nejlépe s bramborovými noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.