Skopové maso s rýží a rajčatovou šťávou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůSkopová plec
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1šálekRajčatová šťáva
- 400gramůRýže loupaná
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
49 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli a přidáme maso drobně rozkrájené. Opečeme po všech stranách, osolíme, mírně podlijeme rajčatovou šťávou a necháme dusit. Během dušení přiléváme po malých dávkách rajčatovou šťávu.
- 2Šťávu vydusíme na menší množství a k masu přidáme zvlášť uvařenou a okapanou rýži. Přikryjeme a ještě 5 minut dusíme na mírném ohni.
- 3Před podáváním povrch posypeme strouhaným sýrem.
- 4Jako přílohy podáváme zeleninové saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.