Skopové na hrozinkách
150 min.
Ingredience
- 500gramůRýže loupaná
- 1šálekČočka jedlá
- 1šálekHrozinky
- 1lžičkaSůl
- 500gramůSkopová plec
- 1litrVoda pitná
- 0,5šálekMáslo čerstvé
- 0,5šálekDatle
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
13 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky a v osolené vodě dusíme doměkka. V téže vodě potom dusíme čočku, až se voda vypaří.
- 2Na másle pražíme několik minut hrozinky a datle.
- 3V jiné nádobě uvaříme propláchnutou, osolenou rýži.
- 4Na polovinu másla s hrozinkami a datlemi dáme vrstvu rýže, vrstvu čočky a opět vrstvu rýže, navrch vrstvu masa. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
- 5Potom navrch nalijeme zbylé máslo s hrozinkami a datlemi a na mírném ohni dusíme asi 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.