Skopové na hrozinkách

150 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
13 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na kostky a v osolené vodě dusíme doměkka. V téže vodě potom dusíme čočku, až se voda vypaří.
  • 2
    Na másle pražíme několik minut hrozinky a datle.
  • 3
    V jiné nádobě uvaříme propláchnutou, osolenou rýži.
  • 4
    Na polovinu másla s hrozinkami a datlemi dáme vrstvu rýže, vrstvu čočky a opět vrstvu rýže, navrch vrstvu masa. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
  • 5
    Potom navrch nalijeme zbylé máslo s hrozinkami a datlemi a na mírném ohni dusíme asi 1 hodinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.