Skopové plátky na česneku
40 min.
Ingredience
- 30gramůCukr krupice
- 1000gramůSkopová kýta
- 30gramůSůl
- 200gramůCibule
- 200gramůVejce slepičí
- 300gramůČesnek
- 200gramůPórek
- 200gramůSolamyl
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 120mililitrůVíno bílé
- 20gramůChilli koření mleté
- 200mililitrůOmáčka sójová
- 10gramůZázvor mletý
- 20gramůGlutasol
- 100gramůPaprikové lusky čerstvé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 300mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
45 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu očistíme, opláchneme v teplé vodě a osušíme. Potom ji nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme s máčeným škrobem a vejci.
- 2Takto připravené maso opečeme prudce v horkém tuku a scedíme.
- 3Do scezeného tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájené paprikové lusky, žampiony, pórek, čili koření a mletý zázvor. Vše krátce podusíme a zalijeme zálivem ze sójové omáčky, vína, vývaru, cukru a glutasolu. Dobře promícháme a ještě podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.