Skopové řízky na majoránce
35 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová kýta
- 3lžíceMajoránka
- 350mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 8stroužkůČesnek
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
830 mg
Cukr
161 mg
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu odblaníme, zbavíme případného tuku, rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v majoránce.
- 2Řízky usmažíme z obou stran na sádle do zlatova. Poté je vyjmeme a držíme na teple. Výpek zaprášíme moukou, zarestujeme. Následně zašleháme vývar a na mírném plameni za stálého míchání povaříme alespoň 10 minut.
- 3Řízky podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.