Skopové s vejci
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceSůl
- 2kusyCitrony
- 4kusyVejce slepičí
- 600gramůSkopové výsekové
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
52 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso umyjeme a pomeleme na masovém strojku.
- 2V pánvi na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní pomleté maso, sůl, pepř, vše dobře promícháme a podusíme pod pokličkou doměkka.
- 3Do zapékací mísy nebo pekáče dáme masovou směs, rovnoměrně ji rozetřeme a uděláme dlaní 4 důlky. Do každého důlku rozklepneme vajíčko, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Zakryjeme pokličkou a dáme krátce zapéct do dobře rozehřáté trouby. Když jsou vajíčka upečená, směs s vejci rozdělíme na 4 porce.
- 4Každou porci na talíři ozdobíme plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.