Skopové s vejci

60 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
52 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové maso umyjeme a pomeleme na masovém strojku.
  • 2
    V pánvi na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní pomleté maso, sůl, pepř, vše dobře promícháme a podusíme pod pokličkou doměkka.
  • 3
    Do zapékací mísy nebo pekáče dáme masovou směs, rovnoměrně ji rozetřeme a uděláme dlaní 4 důlky. Do každého důlku rozklepneme vajíčko, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Zakryjeme pokličkou a dáme krátce zapéct do dobře rozehřáté trouby. Když jsou vajíčka upečená, směs s vejci rozdělíme na 4 porce.
  • 4
    Každou porci na talíři ozdobíme plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.