Skopový guláš
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 4kusyPaprika zelená
- 1kusKarotka
- 1kusSůl
- 750gramůSkopová plec
- 4kusyRajčata
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
46 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso osušíme a nakrájíme na menší kostky.
- 2Tuk rozehřejeme v kastrole a rozkrájené maso na něm opečeme. Opečené maso vyjmeme na talíř a na tuku osmahneme na drobno nakrájenou karotku s cibulí. Osmahnutou zeleninu zaprášíme moukou, osmahneme, přimícháme sladkou papriku a zalijeme vývarem. Následně k zelenině přidáme již opečené maso, osolíme a dusíme téměř do měkka.
- 3Očištěné a semen zbavené papriky nakrájíme na proužky, přidáme k téměř měkkému masu, chvilku podusíme, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata. Guláš zapečeme v troubě.
- 4Hotový guláš posypeme nasekanou petrželovou natí.
- 5Jako přílohy podáváme rýži nebo chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.