Skopový guláš se zakysanou smetanou
150 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 4decilitryVoda pitná
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžíceSůl
- 500gramůSkopová plec
- 3kusyČesnek
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
54 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso umyjeme a nakrájíme na kostky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej a maso prudce osmažíme ze všech stran.
- 3Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, červenou papriku, sůl, promícháme s masem a pod pokličkou dusíme 15 minut.
- 4K masu přilijeme 2 dl horké vody a pomalu vaříme 1 hodinu. Během vaření občas promícháme.
- 5Ve zbývající vodě rozmícháme rajčatový protlak, majoránku a kmín, směs přilijeme k masu, promícháme a dusíme další hodinu.
- 6Těsně před podáváním guláše zamícháme 1/4 l zakysané smetany a dochutíme solí.
- 8
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.