Skořicová křepelka s omáčkou z granátových jablek
35 min.
Ingredience
- 2lžíceSirup Monin - granátové jablko
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůKřepelka
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
15 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
153 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Křepelky rozlomíme a vždy dvě položíme řeznou stranou dolů a stlačíme naplocho. Křídly a psíčky obou vedeme vodorovně špíz, dalším propíchneme stehna.
- 2Skořici smícháme s granátovým sirupem a vzniklou směsí maso důkladně potřeme. Zakryté fólií necháme půl hodiny odpočinout v lednici.
- 3Poté vyjmeme, necháme ohřát na pokojovou teplotu, pokapeme olejem a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve kostmi dolů 8min, pak otočíme a opékáme dalších 5min.
- 4Ochutíme solí a pepřem a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.