Skořicové hvězdičky s mandlemi

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vále smícháme mouku s cukrem, najemno nastrouhanými mandlemi, skořicí, tlučeným hřebíčkem a strouhanou citronovou kůrou. Do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutky a vypracujeme těsto. Na studeném místě necháme ztuhnout.
  • 2
    Poté těsto rozválíme na tenký plát, formičkou vykrájíme hvězdičky, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, povrch zlehka potřeme vodou a posypeme krystalovým cukrem. V mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.