Skořicové hvězdičky s mandlemi
50 min.
Ingredience
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 140gramůCukr moučkový
- 140gramůMandle
- 5gramůSkořice mletá
- 1kusHřebíček
- 10gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 10gramůCukr krystal
- 1decilitrVoda pitná
- 0,5kusCitrony
- Na plech
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Na vále smícháme mouku s cukrem, najemno nastrouhanými mandlemi, skořicí, tlučeným hřebíčkem a strouhanou citronovou kůrou. Do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutky a vypracujeme těsto. Na studeném místě necháme ztuhnout.
- 2Poté těsto rozválíme na tenký plát, formičkou vykrájíme hvězdičky, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, povrch zlehka potřeme vodou a posypeme krystalovým cukrem. V mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.