Skotské tousty s vejci, ančovičkami a olivami
20 min.
Ingredience
- 30gramůAnčovičky konzervované
- 4krajíceChléb toastový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 60mililitrůŠlehačka
- 1lžičkaSůl
- 80gramůOlivy
- 75gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ančovičky vyklepneme z konzervy, 4 kusy necháme stranou na ozdobení, zbytek opláchneme a nasekáme nadrobno. Do misky dáme 30 g másla, přidáme nasekané ančovičky a utřeme do hladka.
- 2Krajíce chleba opečeme nasucho a ponecháme v teple.
- 3V rendlíku rozehřejeme 25 g másla, vejce rozšleháme vidličkou se žloutky a smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na rozehřáté máslo. Necháme prohřát, aby vejce ztuhla.
- 4Tousty potřeme máslem utřeným s ančovičkami, navrch rozložíme vaječnou směs. Ozdobíme podélně rozkrojenými zbylými ančovičkami a rozpůlenými olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.