Skotské tousty s vejci, ančovičkami a olivami

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ančovičky vyklepneme z konzervy, 4 kusy necháme stranou na ozdobení, zbytek opláchneme a nasekáme nadrobno. Do misky dáme 30 g másla, přidáme nasekané ančovičky a utřeme do hladka.
  • 2
    Krajíce chleba opečeme nasucho a ponecháme v teple.
  • 3
    V rendlíku rozehřejeme 25 g másla, vejce rozšleháme vidličkou se žloutky a smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na rozehřáté máslo. Necháme prohřát, aby vejce ztuhla.
  • 4
    Tousty potřeme máslem utřeným s ančovičkami, navrch rozložíme vaječnou směs. Ozdobíme podélně rozkrojenými zbylými ančovičkami a rozpůlenými olivami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.