Skotský pudink s vlašskými ořechy
100 min.
Ingredience
- 100gramůOřechy vlašské
- 175gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr třtinový
- 50gramůMascarpone
- 4lžícePomerančová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1kusMáta
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
60 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Ořechy nasekáme a polovinu nasypeme do vymazané zapékací formy.
- 2V hrnci podusíme 50 g másla, 50 g cukru, mascarpone, 3 lžíce pomerančové šťávy a sůl asi 2 minuty. Polovinu směsi nalijeme do formy a potřásáním rozlijeme po stěnách.
- 3Zbylé máslo ušleháme do pěny a postupně vmícháme zbylý cukr, vejce, mouku a pomerančovou šťávu. Těsto vložíme do formy, zakryjeme pečicím papírem a převážeme nití.
- 4Formu vložíme do vodní lázně a pudink vaříme asi 75 minut.
- 5Uvařený pudink vyklopíme a přelijeme zbylou horkou omáčkou. Ozdobíme čerstvou mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.