Skotský vývar
140 min.
Ingredience
- 2litryHovězí vývar základní
- 300gramůSkopová krkovička
- 100gramůCeler bulvový
- 50gramůCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůBrukev řepka
- 50gramůPórek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůJečné kroupy
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
738 mg
Postup přípravy
- 1Do základního vývaru vložíme skopový krk a vaříme 2 hodiny. Přibližně půl hodiny před koncem vaření přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu: mrkev, celer, brukev, cibuli a pórek. Ochutíme pepřem a solí.
- 2Perlové kroupy uvaříme zvlášť v troše vývaru, scedíme a necháme okapat.
- 3Vývar přecedíme, maso z krku obereme a nakrájíme na malé kousky. Do talíře dáme vždy lžíci krup, lžíci zeleniny, pár kousků masa, zalijeme horkým vývarem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.