Škubance s mákem
55 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 5lžicCukr moučkový
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůOlej slunečnicový
- 200gramůMák mletý
- 0,5kilogramMouka pšeničná hladká
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5438 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
307 g
Sacharidy
600 g
Vláknina
65 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě. Když jsou hotové, scedíme půlku vody. Zbylé brambory zasypeme moukou, promícháme, dáme vychladnout. Z vlažných brambor vypracujeme hladké těsto.
- 2Na pánvičce rozehřejeme olej, uškubneme kousek těsta, dáme na horký olej a dozlatova opečeme. Pečeme jen z jedné strany.
- 3Hotové škubance naskládáme na talíř, posypeme mákem a cukrem a polijeme na pánvičce rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.