Škubánky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Vápník
95 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do slané vroucí vody.
  • 2
    Jakmile jsou brambory měkké, tak scedíme půlku vody z brambor do připravené nádoby. Obrácenou vařečkou uděláme do brambor několik děr a do nich nasypeme mouku. Zalijeme asi polovinou slité vody a přikryjeme poklicí.
  • 3
    Brambory necháme stát asi 20 minut na nejmenším plameni dokud se mouka nepropaří.
  • 4
    Pak přebytečnou vodu, pokud nějaká bude, slijeme a brambory i s moukou propracujeme na husté těsto bez hrudek, musí být hladké.
  • 5
    Dle chuti osolíme.
  • 6
    Hotové škubánky podáváme tak, že si namočíme lžíci v sádle a vykrajujeme škubánky z těsta přímo na talíř.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 12. 5. 2016
Škubánky
Asi jsem slila málo vody, protože moje škubánky byly tentokrát řidší. Nicméně byly moc dobré. Místo sádla používám máslo a nejraději je máme s jablky rozvařenými s cukrem a vanilkou.