Škubánky
40 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 100gramůSádlo škvařené
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Vápník
95 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do slané vroucí vody.
- 2Jakmile jsou brambory měkké, tak scedíme půlku vody z brambor do připravené nádoby. Obrácenou vařečkou uděláme do brambor několik děr a do nich nasypeme mouku. Zalijeme asi polovinou slité vody a přikryjeme poklicí.
- 3Brambory necháme stát asi 20 minut na nejmenším plameni dokud se mouka nepropaří.
- 4Pak přebytečnou vodu, pokud nějaká bude, slijeme a brambory i s moukou propracujeme na husté těsto bez hrudek, musí být hladké.
- 5Dle chuti osolíme.
- 6Hotové škubánky podáváme tak, že si namočíme lžíci v sádle a vykrajujeme škubánky z těsta přímo na talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 12. 5. 2016
Škubánky
Asi jsem slila málo vody, protože moje škubánky byly tentokrát řidší. Nicméně byly moc dobré. Místo sádla používám máslo a nejraději je máme s jablky rozvařenými s cukrem a vanilkou.