Škubánky se zakysanou smetanou
55 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůPšeničná krupice
- 2litryVoda pitná
- 150gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a na kousky nakrájíme brambory, uvaříme je ve slané vodě doměkka a vodu slijeme do hrnečku.
- 2Vodu nalijeme zpátky na brambory asi na dva prsty.
- 3Brambory zasypeme krupicí a uděláme pár šťouchů obráceným koncem vařečky.
- 4Přikryjeme pokličkou a 10 minut necháme stát na plotně.
- 5Poté rozšťoucháme brambory šťouchadlem a vymícháme.
- 6Hmota musí být hladká a tuhá, bez kousků brambor, trochu osolíme.
- 7Rozpustíme v hrnci kousek másla, namáčíme do něho lžící a nabíráme bramborovou hmotu.
- 8Vykrajujeme škubánky, které na talíři polijeme zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.