Škvarkové bramborové knedlíky
35 min.
Ingredience
- 0,5kilogramPšeničná krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůVepřové škvarky
- 3kusyŽemle tuková
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCibule
- 3litryVoda pitná
- 1kusBrambory
- 1lžíceSádlo škvařené
- 3lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
927 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
18 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Větší bramboru omyjeme a uvaříme ve slupce. Vychladlou bramboru oloupeme a najemno nastrouháme. Vepřové škvarky jemně umeleme. Housky nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno.
- 2V míse smícháme nastrouhanou bramboru, krupici, vejce, umleté škvarky, kostičky housek a mléko do těsta a vytvoříme z něj malé kulaté knedlíky.
- 3V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a knedlíky v ní vaříme přibližně 20 minut.
- 4Během vaření knedlíků v pánvi rozehřejeme sádlo a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli.
- 5Uvařené knedlíky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je osmaženou cibulí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.