Škvarkové bramborové knedlíky

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
927 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
18 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší bramboru omyjeme a uvaříme ve slupce. Vychladlou bramboru oloupeme a najemno nastrouháme. Vepřové škvarky jemně umeleme. Housky nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno.
  • 2
    V míse smícháme nastrouhanou bramboru, krupici, vejce, umleté škvarky, kostičky housek a mléko do těsta a vytvoříme z něj malé kulaté knedlíky.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a knedlíky v ní vaříme přibližně 20 minut.
  • 4
    Během vaření knedlíků v pánvi rozehřejeme sádlo a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli.
  • 5
    Uvařené knedlíky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je osmaženou cibulí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.