Škvarkové bramborové placky
35 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1kusVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůVepřové škvarky
- 3lžíceSádlo škvařené
- salát
- 4kusyCibulka jarní
- 8kusůŘedkvička
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř bílý
- 0,5lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory dáme uvařit do mírně osolené vody (2 l voda + 1 lžička sůl). Uvařené brambory vaříme asi 30 minut doměkka.
- 2Mezitím si připravíme salát: omytou jarní cibulku a ředkvičky nakrájíme na kroužky, dáme do mísy s mořskou solí, bílým pepřem a olivovým olejem. Promícháme, dáme vychladit.
- 3Uvařené brambory scedíme, oloupeme, teplé nastrouháme. V míse smícháme brambory se solí, vejcem a moukou. Pak těsto dobře vypracujeme s drobně pomletými škvarky na pomoučeném vále na tužší těsto, podle potřeby můžeme přidat mouku. Uděláme z něj váleček o průměru asi 8 cm a síle 3 cm. Z každého dílu vyválíme tenkou placku. Plech vymažeme sádlem, necháme ho v předem rozehřáté troubě rozpálit. Pak rychle, ale opatrně, na něj poklademe placky a upečeme je dozlatova. Pečeme 10-15 minut při 220 °C.
- 4Placky podáváme s ředkvičkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.