Škvarkové pagáče
90 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 250gramůVepřové škvarky
- 125gramůSádlo škvařené
- 2decilitryVíno bílé
- 3decilitryMléko polotučné
- 30gramůDroždí
- 30mililitrůRum
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
276 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mouku, sůl, pepř, rum, víno, mléko a jemně nasekané škvarky, rozpuštěné v sádle. Přidáme droždí, rozmíchané v půl dcl mléka a vypracujeme kompaktní těsto. Přikryjeme utěrkou a odložíme na 2 hodiny do chladna odpočinout. Po dvou hodinách těsto vyválíme na plát, ten přeložíme napůl a ještě napůl, zabalíme do alobalu a dáme přes noc do ledničky. Druhý den z těsta vyválíme centimetr silný plát, ze kterého rádlem krájíme jednotlivé pagáče, povrch nožem narýhujeme do čtverců a potřeme bílkem. Rozložíme na vymazaný plech a necháme ještě 20 minut kynout, poté upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.