Škvarkové pagáče

90 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
276 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme mouku, sůl, pepř, rum, víno, mléko a jemně nasekané škvarky, rozpuštěné v sádle. Přidáme droždí, rozmíchané v půl dcl mléka a vypracujeme kompaktní těsto. Přikryjeme utěrkou a odložíme na 2 hodiny do chladna odpočinout. Po dvou hodinách těsto vyválíme na plát, ten přeložíme napůl a ještě napůl, zabalíme do alobalu a dáme přes noc do ledničky. Druhý den z těsta vyválíme centimetr silný plát, ze kterého rádlem krájíme jednotlivé pagáče, povrch nožem narýhujeme do čtverců a potřeme bílkem. Rozložíme na vymazaný plech a necháme ještě 20 minut kynout, poté upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.