Škvarkové placičky s vínem

45 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
951 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
35 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
5 g
Cukr
352 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme máslo, nasekané škvarky, sůl, droždí vykynuté v trošce mléka, víno, pepř a vypracujeme těsto. Přikryté necháme asi 1 hodinu odpočinout, potom je několikrát přeložíme a opět necháme několik hodin odpočinout (nejlépe přes noc).
  • 2
    Před vykrajováním tvarů těsto rozválíme, složíme a znovu rozválíme na plát asi 3/4cm vysoký. Vykrajujem placičky, nožem je na povrchu rýhujeme, potřeme vejcem a necháme je 20 minut kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.