Škvarkové placičky s vínem
45 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1gramDroždí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVíno bílé
- 1kusVejce slepičí
- 0,25kilogramVepřové škvarky
- 0,5kilogramMouka polohrubá
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
951 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
35 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
5 g
Cukr
352 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme máslo, nasekané škvarky, sůl, droždí vykynuté v trošce mléka, víno, pepř a vypracujeme těsto. Přikryté necháme asi 1 hodinu odpočinout, potom je několikrát přeložíme a opět necháme několik hodin odpočinout (nejlépe přes noc).
- 2Před vykrajováním tvarů těsto rozválíme, složíme a znovu rozválíme na plát asi 3/4cm vysoký. Vykrajujem placičky, nožem je na povrchu rýhujeme, potřeme vejcem a necháme je 20 minut kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.