Sladká nakládaná rajčata s rumem
40 min.
Ingredience
- 3kilogramyRajčata zelená
- 3kilogramyCukr krystal
- 7,5decilitrůOcet kvasný lihový
- 3kusyCitrony
- 6kusůHřebíček
- 1decilitrRum
- 2,5decilitryVoda pitná
Počet porcí:
45Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
1 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1Menší rajčata důkladně omyjeme a pokrájíme na kolečka. Polovinu množství cukru rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu a přilijeme ocet. Do vroucího nálevu přidáváme po částech rajčata, povaříme je a vyjmeme. Všechna rajčata vrátíme do roztoku, odložíme a necháme stát do druhého dne.
- 2Poté přisypeme zbylý cukr, přidáme na kolečka nakrájené citrony, hřebíček a vaříme, až jsou rajčata průsvitná. Směs necháme vychladnout, přilijeme rum, promícháme a rozdělíme do sklenic. Převážeme celofánem a uchováme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.