Sladká očka
55 min.
Ingredience
- 50gramůCukr moučkový
- 200gramůTuk
- 100gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 80gramůOřechy lískové
- 150gramůDžem rybízový
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
430 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rostlinný tuk utřeme s cukrem do pěny. Z vanilkového lusku vyškrábneme dřeň a smícháme ji se žloutky a solí, přidáme k pěně.
- 2Přidáme mouku, mleté oříšky a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme 2 hodiny v chladu.
- 3Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme dlouhý, tenký váleček. Každý nakrájíme na 10 plátků. Vytvarujeme kuličky a koncem vařečky uděláme ve středu malou jamku.
- 4Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.
- 5Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Rybízový džem zahřejeme v rendlíku a pomocí lžičky naplníme jamky oček. Necháme přes noc zaschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.