Sladká rýže s mátou a višněmi

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podélně rozřízneme vanilkový lusk a vybereme z něj dřeň. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme lusk a dřeň a celé přivedeme k varu. Přimícháme rýži a za občasného zamíhání vaříme při mírné teplotě asi 25 minut.
  • 2
    V sítu propláchneme vypeckované višně, vložíme je do menšího hrnce a 1/8 l vody je přivedeme k varu. Poté ihned odstavíme. Přimícháme mleté mandle, med a necháme vychladnout. Přikryté vložíme do lednice.
  • 3
    Z rýže vyjmeme vanilkový lusk a přimícháme jemně nasekanou mátu.
  • 4
    Na suché pánvi opečeme do světlehněda mandloňové lístky.
  • 5
    Pomocí dvou polévkových lžic vytváříme z rýže nočky, které rozložíme na višňový kompot a ozdobíme mandloňovými lístky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.