Sladká rýže s mátou a višněmi
60 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 300mililitrůMléko čerstvé polotučné
- 100gramůRýže mléčná natural
- 500gramůVišně
- 30gramůMandle mleté
- 2lžíceMed včelí
- 8kusůMáta
- 2lžíceMandlové listy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Podélně rozřízneme vanilkový lusk a vybereme z něj dřeň. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme lusk a dřeň a celé přivedeme k varu. Přimícháme rýži a za občasného zamíhání vaříme při mírné teplotě asi 25 minut.
- 2V sítu propláchneme vypeckované višně, vložíme je do menšího hrnce a 1/8 l vody je přivedeme k varu. Poté ihned odstavíme. Přimícháme mleté mandle, med a necháme vychladnout. Přikryté vložíme do lednice.
- 3Z rýže vyjmeme vanilkový lusk a přimícháme jemně nasekanou mátu.
- 4Na suché pánvi opečeme do světlehněda mandloňové lístky.
- 5Pomocí dvou polévkových lžic vytváříme z rýže nočky, které rozložíme na višňový kompot a ozdobíme mandloňovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.