Sladká rýže s meruňkami pro celiatiky
85 min.
Ingredience
- 400gramůRýže loupaná
- 2gramySůl
- 20gramůCukr vanilka
- 3lžíceCukr moučkový
- 1hrstRozinky tmavé
- 250mililitrůKompot meruňkový
- 4kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
1 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Meruňkový kompot zcedíme a meruňky necháme odkapat na sítu. Rýži ve 2 varných sáčcích uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Rozinky spaříme vroucí vodou a necháme je okapat.
- 2Poloměkkou rýži nasypeme do hrnce, zalijeme ji šťávou z meruňkového kompotu a dusíme do té doby, než se šťáva vsákne do rýže. Potom vymažeme pečící nádobu máslem, troubu zapneme, aby se předehřála na 180°C. Do rýže s meruňkovou šťávou vmícháme 2 lžíce moučkového cukru, který jsme prosáli s cukrem vanilkovým, a z bílků a 1 lžíce moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Nakonec opatrně smícháme dušenou rýži, bílkový sníh a spařené rozinky a dáme na 20 minut zapéct do vyhřáté trouby.
- 3Pečený rýžový nákyp na talířích ozdobíme okapanými meuňkami. Pokrm servírujeme teplý, především dětem, jako hlavní chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.