Sladká terina s mascarpone a hruškovým kompotem.
55 min.
Ingredience
- hruškový kompot
- 50gramůCukr moučkový
- 4kusyHrušky
- 4centilitryHruškovice
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůHroznové víno
- krém
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
86 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Vymažeme si máslem 4 malé formy na terinu a připravíme si náplň.
- 2Celé vejce a 4 žloutky vyšleháme a smícháme je se sýrem mascarpone a calvadosem. Vymícháme hladký krém, do kterého zapracujeme pokrájené vlašské ořechy. Tímto krémem naplníme vymaštěné formy, povrch u každé uhladíme a dáme je péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme je přibližně 35 minut dozlatova.
- 3Mezitím si připravíme hustý kompot. Omyjeme a oloupeme hrušky, zbavíme jadýrek a mrkev oškrabeme. Mrkev s hruškami nastrouháme, dáme do mísy, přidáme cukr, hruškovici a pokrájené omyté hroznové víno. Promícháme a necháme v chladu odležet 20 minut.
- 4Upečenou terinu z formiček vyklopíme po vychladnutí a podáváme s hruškovým kompotem.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.