Sladká terina s mascarpone a hruškovým kompotem.

55 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
86 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vymažeme si máslem 4 malé formy na terinu a připravíme si náplň.
  • 2
    Celé vejce a 4 žloutky vyšleháme a smícháme je se sýrem mascarpone a calvadosem. Vymícháme hladký krém, do kterého zapracujeme pokrájené vlašské ořechy. Tímto krémem naplníme vymaštěné formy, povrch u každé uhladíme a dáme je péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme je přibližně 35 minut dozlatova.
  • 3
    Mezitím si připravíme hustý kompot. Omyjeme a oloupeme hrušky, zbavíme jadýrek a mrkev oškrabeme. Mrkev s hruškami nastrouháme, dáme do mísy, přidáme cukr, hruškovici a pokrájené omyté hroznové víno. Promícháme a necháme v chladu odležet 20 minut.
  • 4
    Upečenou terinu z formiček vyklopíme po vychladnutí a podáváme s hruškovým kompotem.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.