Sladká zaječí ouška se skořicí

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Vápník
43 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme chvilku vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přisypeme hrubou mouku, osolíme, směs promícháme a dáme na vál. Těsto dobře rukama propracujeme a necháme hodinu odpočinout.
  • 2
    Těsto poté vyválíme na tenkou placku, z které rádýlkem vykrojíme menší trojúhelníky (velikost si zvolíme sami).
  • 3
    V pánvi si rozpálíme olej a "zaječí ouška" na něm smažíme dozlatova. Usmažené vyjmeme, necháme na papírové utěrce okapat z přebytečného tuku, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.