Sladká zaječí ouška se skořicí
55 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 1,5lžičkySůl
- 2kusyCukr skořicový
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Vápník
43 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme chvilku vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přisypeme hrubou mouku, osolíme, směs promícháme a dáme na vál. Těsto dobře rukama propracujeme a necháme hodinu odpočinout.
- 2Těsto poté vyválíme na tenkou placku, z které rádýlkem vykrojíme menší trojúhelníky (velikost si zvolíme sami).
- 3V pánvi si rozpálíme olej a "zaječí ouška" na něm smažíme dozlatova. Usmažené vyjmeme, necháme na papírové utěrce okapat z přebytečného tuku, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.