Sladké brambory s mátou
23 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory sladké (Batáty)
- 2lžíceMáta
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
37 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Opláchnutou mátu necháme okapat a nasekáme nahrubo. Oloupané a opláchnuté brambory nakrájíme na silnější plátky. Brambory vložíme na olej a z obou stran usmažíme dozlatova, poté je vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat.
- 2V mezičase na másle chvilku dusíme mátu, přidáme citronovou šťávu.
- 3Před podáváním brambory osolíme a opepříme a přelijeme je mátovým máslem. Brambory podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.