Sladké brambůrky s medem
35 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 6decilitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 2,2decilitryMléko polotučné
- 2špetkySůl
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicMed včelí
- 3lžíceCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory dáme do hrnce s 6 dl vody a uvaříme je doměkka. Scedíme, necháme vystydnout, až potom je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme 2 žloutky, hrubou mouku, mléko a sůl. Těsto dobře vymícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta.
- 2Těsto vykrajujeme lžicí a vkládáme do rozpáleného oleje s máslem. "Brambůrky" smažíme z každé strany dozlatova. Usmažené poklademe na talíře, pokapeme medem (nešetříme), posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.