Sladké hovězí kari po thajsku s arašídovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 600mililitrůKokosové mléko
- 3lžíceKari pasta
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžíceCitronová tráva
- 450gramůHovězí maso zadní
- 75gramůOřechy burské pražené
- 2kusyChilli paprička
- 5kusůLimetka kafrová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce kachní
- 10kusůThajská bazalka
- 3lžíceOmáčka rybí
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
43 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
34 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Polovinu mléka vlijeme do většího hrnce, zvolna přivedeme k varu a mícháme, dokud se nezačne srážet. Poté v něm rozmícháme kari pastu a 2-3 minuty povaříme. Pasta se musí rozpustit. Přidáme rybí omáčku, cukr, rozdrcené stonky citronové trávy a důkladně promícháme. Dále vaříme, až směs zhoustne a ztmavne.
- 2Postupně přiléváme za stálého míchání zbytek kokosového mléka a opět přivedeme k varu. Nakonec vložíme na tenké nudličky nakrájené maso a mleté, pražené oříšky. Za občasného míchání necháme vařit dalších 8-10 minut, dokud se neodpaří většina tekutiny. Přisypeme natrhané limetkové listy, na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek a dle chuti osolíme a opepříme.
- 3Uvařená kachní vejce podélně nakrájíme na dílky, dozdobíme jimi masovou směs, doplníme bazalkovými lístky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.