Sladké hovězí kari po thajsku s arašídovou omáčkou

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
43 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
34 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu mléka vlijeme do většího hrnce, zvolna přivedeme k varu a mícháme, dokud se nezačne srážet. Poté v něm rozmícháme kari pastu a 2-3 minuty povaříme. Pasta se musí rozpustit. Přidáme rybí omáčku, cukr, rozdrcené stonky citronové trávy a důkladně promícháme. Dále vaříme, až směs zhoustne a ztmavne.
  • 2
    Postupně přiléváme za stálého míchání zbytek kokosového mléka a opět přivedeme k varu. Nakonec vložíme na tenké nudličky nakrájené maso a mleté, pražené oříšky. Za občasného míchání necháme vařit dalších 8-10 minut, dokud se neodpaří většina tekutiny. Přisypeme natrhané limetkové listy, na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek a dle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Uvařená kachní vejce podélně nakrájíme na dílky, dozdobíme jimi masovou směs, doplníme bazalkovými lístky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.