Sladké knedlíčky s tvarohovým těstem
43 min.
Ingredience
- Na obalení
- 6lžicStrouhanka
- 3lžíceCukr krystal
- 1lžíceCukr vanilka
- 1lžíceCukr skořicový
- 50gramůMáslo čerstvé
- Těsto
- 150gramůVeka
- 20gramůMouka polohrubá
- 130gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceCitronová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1,2decilitryZakysaná smetana
- 800gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 2litryVoda pitná
- 500gramůKompot švestkový
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
938 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
38 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
2 g
Cukr
72 g
Postup přípravy
- 1Bílou veku pokrájíme na malé kostičky, které v teflonové pánvi dozlatova osmažíme nasucho. Posypeme je polohrubou moukou a pánev odstavíme z plotny.
- 2Do mísy dáme změklé máslo, které vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně budeme zašlehávat žloutek a 3 vejce, jedno po druhém, nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu. Přimícháme kostičky veky, kyselou smetanu, tvaroh a směs důkladně promícháme. Mísu zakryjeme a směs dáme do chladničky na 12 hodin odpočinout.
- 3Druhý den si v pánvi na másle osmažíme dozlatova strouhanku. Dáme ji do mísy, přidáme krystalový cukr, vanilkový a skořicový cukr. Promícháme a odložíme. Do hrnce dáme vařit asi 2 l vody. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. Jakmile voda začne vřít, do tvarohového těsta vmícháme vyšlehaný sníh, lžicí vykrajujeme knedlíčky a opatrně je vkládáme do vody. Promícháme a vaříme 15-20 minut. Horké knedlíčky obalíme v připravené strouhance, dáme je na talíře a servírujeme se švestkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.