Sladké mandlové rohlíky

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
35 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku nalijeme 50 ml vlažného mléka, přidáme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  • 2
    V míse promícháme mouku s moučkovým cukrem, přidáme žloutky, 150 gramů změklého másla, špetku soli, rum, citronovou kůru a přilijeme kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout v teple.
  • 3
    Těsto vyválíme na slabší plát, ze kterého vykrajujeme trojúhelníky, ty potřeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme drcenými mandlemi, zavineme do tvaru rohlíků a necháme ještě chvilku kynout.
  • 4
    Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj rohlíky, pomažeme je zbylým máslem, posypeme zbylými drcenými mandlemi a dáme péct.
  • 5
    Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 40 minut.
  • 6
    Rohlíky necháme vychladnout a podáváme třeba k snídani.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.