Sladké mandlové rohlíky
70 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůCukr moučkový
- 50gramůDroždí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 230gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMandle
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20mililitrůRum
- 15gramůCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 30gramůTuk
- 1špetkaCukr krupice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
35 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku nalijeme 50 ml vlažného mléka, přidáme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
- 2V míse promícháme mouku s moučkovým cukrem, přidáme žloutky, 150 gramů změklého másla, špetku soli, rum, citronovou kůru a přilijeme kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout v teple.
- 3Těsto vyválíme na slabší plát, ze kterého vykrajujeme trojúhelníky, ty potřeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme drcenými mandlemi, zavineme do tvaru rohlíků a necháme ještě chvilku kynout.
- 4Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj rohlíky, pomažeme je zbylým máslem, posypeme zbylými drcenými mandlemi a dáme péct.
- 5Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 40 minut.
- 6Rohlíky necháme vychladnout a podáváme třeba k snídani.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.