Sladké pikantní bílé zelí
25 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 250gramůZelí čínské
- 2kusyChilli paprička
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOcet rýžový
- 1lžíceCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Obojí zelí očistíme, omyjeme a šikmo nakrájíme na proužky o velikosti cca 3 cm. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka, rozmačkáme nahrubo.
- 2Ve woku rozpálíme olej a bílé zelí s chilli restujeme cca 4 minuty. Poté přidáme čínské zelí a za stálého míchání osmahneme cca 3 minuty. Můžeme podlít trochou vody.
- 3Sójovou omáčku smícháme s octem, cukrem, ochutíme pepřem a přidáme do zeleniny. Důkladně promícháme, případně osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.