Sladkokyselá čínská omáčka
17 min.
Ingredience
- 1kusBroskve
- 20gramůAnanas
- 6lžicVývar z hovězích kostí
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 0,5kusMango
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Broskev a mango oloupeme a spolu s kolečkem ananasu nakrájíme na kousky.
- 2Zbylé přísady kromě škrobu smícháme a přidáme k nim nakrájené ovoce.
- 3Škrob rozmícháme v troše vody, přidáme do omáčky a necháme vzkypět. Podle potřeby omáčku dochutíme a nakonec ozdobíme omytou, nadrobno nakrájenou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.