Sladkokyselá hovězí kližka

270 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kližku omyjeme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Nakrájené maso opečeme zprudka na rozpáleném sádle a pak jej vyndáme.
  • 2
    V tuku osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso, zalijeme vývarem a přiklopené pozvolna dusíme asi 2 hodiny. Dle potřeby podléváme vodou.
  • 3
    Asi tak 2 hodiny před vařením si nakrájíme na čtvrtky sušené švestky, smícháme 1 dl vody s 0.5 dl vinného octa a vložíme rozkrájené švestky, aby nám nabotnaly.
  • 4
    Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka a asi po hodině dušení masa ji k němu přidáme.
  • 5
    Nabobtnalé švestky přidáme k masu asi tak půl hodiny před koncem dušení.
  • 6
    Jakmile je maso měkké, rozmícháme 1 lžíce škrobové moučky v octové vodě a zahustíme omáčku. Dle chuti osolíme, opepříme a necháme ještě chvilku zlehka povařit.
  • 7
    Podáváme s noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.