Sladkokyselá kuřecí prsa

35 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme sojovou omáčku, rýžové víno a odměřené množství vody.
  • 2
    Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, několikrát
  • 3
    je obrátíme, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
  • 4
    Ananasovou šťávu dolijeme do 250 ml vodou a zamícháme do ní kukuřičnou moučku.
  • 5
    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme kousky kuřete a 8-10 minut je zprudka průběžně promícháváme a dozlatova smažíme. Vybereme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírovém ubrousku.
  • 6
    Do woku dáme nudličky červené a zelené papriky, kousky celeru, cibule a průběžně promícháváme, smažíme 5 minut.
  • 7
    Přilijeme směs ananasové šťávy s kukuřičnou moučkou, kečup, šťávu z liči; 3-5 minut povaříme, až omáčka zhoustne.
  • 8
    Do woku vrátíme kuřecí maso, přidáme liči, ananas, vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Servírujeme, zdobíme nasekaným čerstvým koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.