Sladkokyselá kuřecí prsa
35 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 250gramůKompot ananasový
- 30gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 100gramůPaprika zelená
- 100gramůPaprika červená
- 80gramůCeler řapíkatý
- 100gramůCibule
- 50mililitrůKečup
- 250gramůKopr čerstvý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 50mililitrůOlej rostlinný
- Marináda
- 40mililitrůOmáčka sojová světlá
- 20mililitrůVíno rýžové čínské
- 20mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Smícháme sojovou omáčku, rýžové víno a odměřené množství vody.
- 2Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, několikrát
- 3je obrátíme, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
- 4Ananasovou šťávu dolijeme do 250 ml vodou a zamícháme do ní kukuřičnou moučku.
- 5Ve woku rozehřejeme olej, přidáme kousky kuřete a 8-10 minut je zprudka průběžně promícháváme a dozlatova smažíme. Vybereme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírovém ubrousku.
- 6Do woku dáme nudličky červené a zelené papriky, kousky celeru, cibule a průběžně promícháváme, smažíme 5 minut.
- 7Přilijeme směs ananasové šťávy s kukuřičnou moučkou, kečup, šťávu z liči; 3-5 minut povaříme, až omáčka zhoustne.
- 8Do woku vrátíme kuřecí maso, přidáme liči, ananas, vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Servírujeme, zdobíme nasekaným čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.