Sladkokyselá paprika s rajčaty
35 min.
Ingredience
- 1špetkaAnýz mletý
- 4kusyRajčata
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika zelená
- 1špetkaKoriandr mletý
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 4lžíceVíno rýžové čínské
- 4lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaZázvor mletý
- 1lžíceCukr krupice
- 6stroužkůČesnek
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Papriky nejprve omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky. Rajčata rovněž omyjeme, slupku křížem nakrojíme a na chvíli vložíme do vroucí vody. Po vyjmutí slupky oloupeme a rajčata nakrájíme na dílky.
- 2Oloupaný česnek prolisujeme. Petrželku opláchneme, necháme okapat a lístky nasekáme najemno.
- 3Ve woku rozpálíme olej a zeleninu osmahneme. Přidáme rýžové víno a sójovou omáčku. Potom necháme v pánvi na chvíli táhnout. Pokrm osladíme a dochutíme koriandrem, zázvorem a mletým anýzem. Takto upravený pokrm ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.