Sladkokyselé červené zelí
27 min.
Ingredience
- 600gramůZelí hlávkové červené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Hlávku zelí rozčtvrtíme, vyjmeme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.
- 2V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, podusíme a přidáme ocet, cukr a zelí. Vše dobře promícháme.
- 3Hrnec uzavřeme a zelí zvolna 15 minut dusíme. Osolíme, opepříme a ihned podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 19. 8. 2015
Sladkokyselé červené zelí
Kysané zelí samo o sobě moc ráda nemám, ale manžel i syn ano, takže ho vařím celkem často. Tentokrát jsem sáhla po rychlém receptu na sladkokyselé červené zelí a udělala jsem dobře. Zelí bylo během čtvrt hodinky připravené a výborná večeře byla na světě. Tento recept mohu jen doporučit a má od nás pět hvězdiček.