Sladkokyselé jarní cibulky
15 min.
Ingredience
- 3kusyCibulka jarní
- 1kusZázvor celý
- 1lžíceCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,25litrVíno bílé
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Svazky cibulek očistíme a trochu zkrátíme zelenou nať.
- 2V hrnci přivedeme k varu vodu s vínem a cibulkami.
- 3Zázvor oloupeme a nakrájíme na drobno. K cibulkám přidáme cukr, sůl, pepř, muškátový oříšek a zázvor. Vše povaříme asi 6–8 minut.
- 4Pak cibulky rozdělíme a podáváme jako přílohu k hovězím nebo vepřovým steakům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.