Sladkokyselé telecí maso
120 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí kýta
- 50gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCibule
- 250gramůŠvestky
- 50gramůHrozinky
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 30mililitrůMed včelí
- 2špetkySůl
- 5špetekPepř černý mletý
- 500gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
19 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme blanek, tužších a tučných částí. Pokrájíme ho na větší kusy. Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka.
- 2Máslo rozehřejeme a maso na něm osmažíme po dobu cca 10 minut.
- 3Přidáme pokrájenou cibuli a mrkev, přisypeme hrozinky a švestky. Vše podlijeme pivem. Osolíme a hodně opepříme.
- 4Přiklopené necháme dusit 90 minut. V případě potřeby doléváme vodu.
- 5Ke konci varu přilijeme med a dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.